1ŽLS BOR - VRBAS MEDELA 62:72

1ŽLS BOR - VRBAS MEDELA 62:72

utorak, 20.01.2015 | 08:57
Bor je uspeo da ostvari četvrtu prvenstvenu pobedu u  jednoj dobroj i neizvesnoj utakmici u kojoj su se protivnici smenjivali u vođstvu, a odluka je pala u poslednjim sekundama. Ekipa Vrbasa, koja u drugom delu prvenstva igra oslabljena bez tri najbolje igračice, pružila je veoma jak otpor i pokazala da sistem rada koji je uspostavio trener Dejan Mudreša sa svojim saradnicima itekako donosi rezultate. Bor je prekinuo seriju poraza i sa novom energijom ulazi u odlučujuće borbe za opstanak u društvu najboljih. Sama utakmica je rešena bukvalno u poslednjem minutu. Bor je imao pet poena prednosti (52:47), i činilo se da će mirno privesti utakmicu kraju. Međutim Vrbas pravi seriju od 5:0 i rezultat je izjednačen. Najbolja igračica na ovoj utakmici Marija Petrović postiže koš uz faul i dovodi Bor u vođstvo od 54:52, ali promašuje slobodno bacanje što gošće koriste i dolaze do novog izjednačenja. U poslednjim trenutcima dosuđen je prekršaj nad Anđelinom Radić. Ona mirno realizuje oba bacanja i kako se ispostavilo na kraju donosi pobedu svom timu. Gošće iz Vrbasa su u poslednjim sekundama imale čak tri pokušaja da izjednače ali lopta nije htela u koš domaćih koje sun a kraju ipak zasluženo slavile. Kod domaćih Marija Petrović postigla je 26 poena uz 4 skoka, a interesantno je da je nad njom napravljeno čak 10 prekršaja. Anđelina Radić postigla je 12 poena i 8 skokova, Jelena Jozić je ubacila 6 poena i čak 11 skokova, Jana Popović 4 poena i 5 skoka, Aleksandra Piljević 3 poena i 7 skokova, a Danijela Vučković 5 poena i 4 skoka. U Vrbasu najefikasnija Milijana Džombeta sa 22 poena I 6 skoka, Tijana Cukić 9 poena , 5 skokova i 6 asistencija, Jovana Jovović 10 poena i 3 skoka, Maša Janković 5 poena i čak 13 skokova. Poene su postizale i Ivana Antić 4 uz 5 skoka i Slađana Lukić koja je takođe dala 4 poena, ali je imala čak 12 uhvaćenih lopti.
Alen Tošić,  trener Bora
Veoma značajna utakmica za nas. Iskoristilil smo nedostatak nekoliko bitnih igračica u ekipi Vrbasa koju odlično vodi jedan od naših najboljih trenera i ostvarili vrednu pobedu. Gostujućoj ekipi čestitam na fer i korektnoj borbi i želim im puno sreće u daljem radu i takmičenju. Hvala i Boranima na podršci sa tribina i poziv da dođu u još većem broju.
Marija Petrović, igračica Bora
Čestitam  ekipi Vrbasa na fer i dobroj borbi i kvalitetnoj utakmici. Utakmica je bila teška, sa mnogo promena u vođstvu obe ekipe. Drago mi je da smo mi izašle kao pobednici jer smo cele nedelje dobro radile na treninzima spremajući se za ovu utakmicu. Zahvaljujem se mnogobrojnoj publici koja nas je podržala i ovoga puta.
Dejan Mudreša, trener Vrbasa
Čestitam ekipi Bora na fer i korektnoj igri.
Maša Janković igračica Vrbasa
Čestitam ekipi Bora na fer i korektnoj igri.