1ŽLS BOR - SRBOBRAN 65:49

1ŽLS BOR - SRBOBRAN 65:49

sreda, 04.02.2015 | 08:20
Borske košarkašice ostvarile su petu prvenstvenu pobedu koja će im puno značiti u borbi za opstanak u društvu najboljih srpskih ekipa. Važnost utakmice je malo sputala domaću ekipu koja je iako je bila favorit u meču protiv poslednjeplasirane ekipe Srbobrana, pobedu obezbedila tek u trećoj četvrtini  koju je dobila sa 24:14. Najbolja igračica na ovoj utakmici bila je Marija Petrović koja je postigla 21 poen, Jelena Jozić postigla je 14 poena uz 6 skokova, Anđelina Radić imala je 11 poena, 5 skokova, 4 osvojene lopte i 2 blokade, Danijela Vučković je ubacila 7 poena uz 7 skokova a Marija Spasojević je postigla 6 poena i ostvarila čak 10 skokova. U ekipi Bora dobro je odigrala i juniorka Tamara Golubović koja je postigla 4 poena uz 5 skokova. Poene za ekipu Bora postigla je još i Jana Popović koja je imala 2 poena i 6 skokova. U gostujućoj ekipi najbolje su bile Marija Mršić sa 13 poena i 6 skokova, Danica Piper sa 10 poena i 4 skoka i Tamara Jovančević koja je ubacila 8 poena i imala 9 skokova. Organizacija utakmice i ovoga puta je bila na visokom nivou uz prisustvo oko 1000 na vijača koji su bodrili domaću ekipu iako protivnik nije bio tako atraktivan kao u prošlom kolu kada je u Boru gostovao Partizan.
Alen Tošić trener Bora
Značajna  i teška utakmica na psihološkom planu. Zbog neiskustva naša ekipa se nije najbolje snašla u ulozi favorita, što je rezultiralo velikim brojem grešaka. Čestitam ekipi Srbobrana na fer i korektnoj igri.
Marija Petrović, igračica Bora
Od samog početka smo imali prednost u igri. Do toga nas je doveo odličan napad ali još bolja odbrana. Zahvaljujemo se protivničkoj ekipi na dobroj igri i publici koja nas fenomenalno bodri iz utakmice u utakmicu!