1ŽLS BOR - SPARTAK 66:51

1ŽLS BOR - SPARTAK 66:51

petak, 20.02.2015 | 08:14
Šesta pobeda košarkašica Bora ostvarena je posle veoma interesantne borbe sa direktnim konkurentom za opstanak, ekipom Spartaka iz Subotice. Boranke su se pred oko 1000 gledalaca u Ustanovi sportski centar Bor dugo mučile sa mladom i veoma korektnom gostujućom ekipom. U prvom poluvremenu bilo je puno nervoze i promašaja sa veoma malim brojem postignutih poena. Poluvreme je završeno vođstvom domaćih 23:21 (u drugoj četvrtini obe ekipe postigle su samo po 9 poena). U drugom delu obe ekipe su bile preciznije. Bor je bio uspešniji postigavši 43 poena, Spartak je uspeo u drugom poluvremenu da ubaci samo 30 poena i Boranke stižu do svoje 6 prvoligaške pobede. U pobedničkoj ekipi najbolja je bila kapiten Jelena Jozić sa 18 postignutih poena (3 trojke) uz 3 skoka i 3 asistencije (Indeks 14). Marija Petrović dala je 15 poena, Danijela Vučković 13 poena i 6 skokova, Anđelina Radić imala je 12 poena, 7 skokova i 3 blokade. U strelce su se upisale još i Jana Popović 4 poena i 2 skoka, Aleksandra Piljević 2 poena i 4 skoka i Sara Mijaković 2 poena. Marija Spasojević nije postigla poene ali je imala 6 skokova. Spartak je imao samo dve igračice koje su postigle dvocifren broj poena. Rada Vidović je imala 21 poen (4 trojke) i 7 skokova i sa indeksom 22 bila je MVP ove utakmice. Anđela Zlajić zabeležila je 15 koševa (pet za 3 poena) i 6 skokova. Istakla se i Nataša Pavlov sa 7 poena i 5 skokova kao i najbolji skakači Jelena Škrbić sa 9 skokova i Milica Ivić sa 8 uz 3 poena. Bor već u sredu putuje u Vršac, a Spartak dočekuje Radnički.
Alen Tošić trener Bora
Značajna  pobeda za naš tim i klub. Spartak je ekipa sa tradicijom I dobrog kvaliteta koju odlično vodi kolega Ivić. Iskoristili smo odlazak njihove najbolje igračice Monike Veselovski koja nam je u Subotici zadavala najviše problema. Čestitam mojoj ekipi I nadam se da će nam ova solidna partija značiti mnogo pred gostovanje u Vršcu. Protivniku čestitam na fer borbi. Zahvaljujem se Borskoj publici koja nas je I ovog puta podržala u velikom broju.
Jelena Jozić, igračica Bora
Pre svega zelim da cestitam mojoj ekipi na borbenosti i veoma vaznoj pobedi. Dobro smo otvorile utakmicu, sve vreme imale rezultatsku prednost i na kraju zasluzeno pobedile. Ekipi Spartaka cestitam na fer i korektnoj igri i zelim im puno uspeha u nastavku sezone.