1ŽLS BOR - PARTIZAN 66:75

1ŽLS BOR - PARTIZAN 66:75

sreda, 28.01.2015 | 09:46
Partizan je ostvario svoju 11 pobedu, savladavši domaći Bor u hali borskog sportskog centra pred više od 2000 gledalaca. Ovakva poseta na jednoj sportskoj priredbi u Boru nije viđena odavno, a čini se da je ovo i rekord po broju gledalaca na jednoj utakmici Prve ženske košarkaške lige. Sama utakmica protekla je u sportskoj i fer borbi u kojoj su se iskusnije i mora se reći kvalitetnije igračice Partizana bolje snašle od samog početka. Boranke su držale rezultatsku neizvesnost samo u prvih pet minuta u kojima su se protivnici smenjivali u vođstvu. Ipak već do kraja prve četvrtine gošće su ostvarile dvocifrenu prednost, koja im je omogućila mirniju i sigurniju igru u nastavku meča. Partizan predvođen kapitenom Bojanom Janković koja je bila i MVP ovog meča sa dabl-dabl učinkom (15 poena i 13 skokova), odlučujuću prednost je ostvario pre svega boljim skokom, pogotovu u napadu i čvršćom igrom u odbrani o čemu svedoči i broj dosuđenih prekršaja (sedam više je napravila gostujuća ekipa). Uz Jankovićevu u pobedničkoj ekipi istakle su se i Tamara Petković sa 14 poena, Marija Prlja sa 12, kao i Julijana Vojinović i Lidija Vučković sap o 11. U domaćoj ekipi kao i obično najbolji učinak su imale Anđelina Radić sa 19 poena (5 skokova) i  Marija Petrović sa 18 poena i 4 skoka. Zapaženu partiju pružile su i Danijela Vučković (11 poena , 8 skokova, 3 asistencije) i Jelena Jozić (11 poena, 5 skokova, 4 asistencije). U ekipi Bora debitovala je i Marija Spasojević koja se ekipi pridružila posle novogodišnjih praznika i u svom prvom nastupu ostvarila solidan učinak sa 6 poena i 4 skoka. Ekipa Partizana će se u nastavku prvenstva boriti za plasman u plej of, dok Boranke u preostalih šest kola očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih. Naredni protivnik Partizana biće Radnički iz Kragujevca, a Bor će i u narednom kolu biti domaćin poslednje plasiranoj ekipi Srbobrana koja u dosadašnjih 16 utakmica nije ostvarila pobedu.
Alen Tošić trener Bora
Čestitam ekipi Partuzana na zasluženoj pobedi.
Anđelina Radić igračica Bora
Čestitam ekipi Partizana na zasluženoj pobedi i želim da se zahvalim Boranima na velikoj podršci i da ih pozovem da nas u ovolikom broju podrže i u narednim odlučujućim utakmicama.
Mladen Manojlović trener ekipe Partizana
Ostvarili smo zacrtani cilj. Vezali smo dve pobede u prvenstvu, koje će nam puno značiti u borbi za plasman u plej-of. Želimo puno sreće ekipi ŽKK Bor u nastavku prvenstva. Igrali smo pred punom halom i fenomenalnim navijačima. Hvala gradu Boru.