KSS :. Takmicenja mladjih kategorija

ODLUKE UO KSS: ORGANIZATORI FINALNIH TURNIRA MK, ORGANIZACIJA LETNJE SENIORSKE LIGE, APRILSKI PRELAZNI ROK, ŽREBANJE ZA FINALNE TURNIRE MK

?etvrtak, 02.04.2015 | 08:59

Uravni odbor KSS na sastanku održanom 1.aprila 2015. doneo je nekoliko odluka vezanih za takmičenja:

- Organizatori Finalnih turnira mlađih kategorija 2014/15

- Organizacija letnjih seniorskih liga 2015

- Propozicije letnje seniorske lige 2015

- Aprilski prelazni rok

 

U četvrtak 9.aprila u Kući košarke u Beogradu sa početkom u 12h održaće se žrebanje za takmičenja Finalnih turnira u kategorijama PIONIRI, PIONIRKE I JUNIORKE.

U kategorijama KADETKINJE, KADETI I JUNIORI na finalnom turniru učestvuju četiri najbolje plasirane ekipe iz MK-liga I to po plasmanu, u polufinalu 1:4 I 2:3.

 
ŽKLS ŠABAC - CRVENA ZVEZDA 48:68

?etvrtak, 19.03.2015 | 14:32

U ovom kolu odigrana je utakmica bez rezultatskog značaja za obe ekipe. Gostujuća ekipa je dominirala u svakom segmentu što je i pokazala na terenu. MVP je bila Mina Đorđević  sa indeksom 29,14 skokova ,15 poena, a u domaćoj ekipi Tijana Jelić 16 indeks,16 skokova i 10 poena... Opširnije...
U nedelju 15.marta dan žalosti, sva takmičenja započinju minutom ćutanja

subota, 14.03.2015 | 13:45

Zbog velike tragedije nastale udesom helikoptera Vlada Srbije je nedelju 15.mart proglasila za dan žalosti.

Na osnovu preporuke Ministarstva omladine I sporta sva takmičenja će započeti minutom ćutanja I bez korišćenja razglasa I ozvučenja kako bi se na dostojanstven način odala pošta žrtvama velike tragedije I podrška porodicama nastradalih.

 

Komisija za takmičenje KSS
IZMENA TERMINA FINALNIH TURNIRA MK U KATEGORIJAMA DEVOJČICA

sreda, 11.03.2015 | 06:37

Komisiji za takmičenje KSS dopisom su se obratili ŽKK Radivoj Korać, ŽKK Crvena Zvezda, Košarkaški savez Beograda I Sportska gimnazijeaBeograd sa molbom za promenu termina finalnih turnira mk u kategorijama devojčica iz razloga što se u period 19-26.aprila održava Svetsko prvenstvo srednjih škola u Limožu. Učesnik prvenstva je selekcija sportske gimnazije sastavljena od igračica navedenih klubova.

Komisija je uvažila opravdanost zahteva I interes I srpskog sporta I obrazovanja o donela odluku o novim terminima finalnih turnira:

pionirke - 16-19.april

kadetkinje - 9-10.maj

juniorke - 30.april - 3.maj

Mole se zainteresovani za organizaciju finalnih turnira da uvaže opravdanost ove izmene.
OBAVEZNO ŠKOLOVANJE TRENERA - UKIDA SE BELA LICENCA

sreda, 11.03.2015 | 04:37

Shodno Zakonu o sportu Srbije (clan 24-27) kao I na osnovu stave I predloga Udruženja košarkaških trenera Srbije od naredne takmičarske sezone poslove košarkaškog trenera moći će da obavljaju samo lica koja su zvanje trenera košarke stekli odgovarajućim školovanjem. Licence sa kojima će moći da se radi su PLAVA (stiče se pohađanjem I završavanjem kursa za zvanje OPERATIVNOG TRENERA KOŠARKE, kurs je u trajanju od 240 časova) I CRVENA (stiče se zvanjem diplomirani trener košarke sa završenim fakultetom ili višom školom u trajanju od 3 godine). BELA licenca I pravo rada sa belom licencom (za čije izdavanje nije bio uslov završetak odgovarajućeg školovanja) se ukida.

Košarkaški savez Srbije I Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradau su 9.marta potpisali SPORAZUM O SARADNJU. Potpisivanjem tog sporazuma KSS je u Fakultetu prepoznao strateškog partnera u školovanju I edukaciji košarkaških trenera.

kompletna informacija - obavezno školovanje trenera - ukida se bela licenca